“Een jarenlange passie die uitmondt in een schitterend familiebedrijf”


Een stukje geschiedenis

Fromagerie Guillaume viert in 2021 haar vijfentwintig jarig jubileum. Maar het verhaal over de familie Van Hest en hun liefde voor kaas gaat veel verder terug. Voor Fromagerie Guillaume hebben William en zijn vrouw Mirjam ruim 25 jaar verschillende bloeiende kaasspeciaalzaken gerund. Eén daarvan was ’t Kaaswinkeltje in Oirschot. Het stond bekend om zijn kwaliteitskazen en klanten kwamen van ver!

Jong geleerd… Gevoel voor goed en lekker eten kreeg het stel van jongs af aan mee. Zo groeide Mirjam op bij een culinaire familie. Haar vader, Martin Willemsen, was tot 1981 chef-kok en eigenaar van de befaamde Korenbeurs in Tilburg. Hij behaalde in 1969 de hoogst bereikbare onderscheiding voor koks: de Zilveren Koksmuts. Hij kreeg zelfs ooit Cas Spijkers in de leer. Het was Martin die hem de fijne kneepjes van het vak leerde!

Ook William zat al op jonge leeftijd in het vak. …. Bevlogen runde hij de verschillende kaaszaken. Bij Fromagerie Guillaume geniet hij vooral van de verhalen achter de kazen. Hij wil zijn kennis delen. En wordt enthousiast als hij zijn passie voor kaas kan overbrengen op anderen.

…Oud gedaan
Ook William en Mirjam geven de liefde voor hun vak door. In 2012 stapt zoon Bas, met diploma op zak en besmet met het kaasvirus, in het familiebedrijf. Hij neemt de regio’s Breda, Rotterdam en Den Haag onder zijn hoede. Bas brengt een frisse wind mee én een flinke portie inspiratie. Dat doet het bedrijf goed! Bas haalt zijn ideeën uit bijzondere gerechten of zelfs muziek en bedenkt zo nieuwe kaasconcepten: kaas in een modern jasje.

Betrokken Bas heeft op jonge leeftijd al verschillende zaken mee opgezet. Eén daarvan is Prins Heerlijk, de eerste kaas- en delicatessezaak waar mensen met een beperking werken. Voor de feestelijke opening van de nieuwe zaak kwam niet een heuse prins, maar Koning Willem Alexander himself! Bas schreef het opleidingsplan voor de jonge werknemers en begeleidde hen met veel plezier. Hij heeft dus niet alleen een neus voor kaas, maar ook een warm hart voor mensen.

Geridderd Als vader en zoon vormen we nu een echt familiebedrijf. Samen leveren we de mooiste en lekkerste kazen uit Europa aan horecagelegenheden in heel Nederland. Bijzonder is dat we allebei geridderd zijn door het kaasgilde en daarmee in het bezit van de titel ‘Maîtres de Fromager’. En daar zijn we trots op!


Met hart en ziel…
Wie meer te weten komt over Fromagerie Guillaume en dus dit bijzondere trio, zal direct merken dat kaas de grootste passie is binnen dit gezin. Dat op zich, is niet opmerkelijk te noemen. Wel de enorme hartelust, liefde en interesse waarmee zij dit bedrijf groot hebben gebracht. Met hart en ziel werken zij aan, en met, de mooiste producten om klanten van de meest waardevolle informatie en kazen te voorzien.

Hart en ziel blijken ook verder te rijken dan de al bestaande kazen, want na jaren dromen werd Mirjams hartstocht vertaald in haar eigen kaas genaamd: ’Mirs Hart en Ziel’. Meer informatie is te lezen op de website van Mirs Hart en Ziel:
www.mirshartenziel.nl